Meghívós loginrendszer - R.E. login 1.8.1

R.E. Login 1.8.1

Egy csaknem 4 éves általam írt PHP loginrendszerről van szó, ami elég sok apró hibát tartalmazott. Most volt időm javítani ezeket a hibákat és 1.8.1 -es verziószámmal közzé is teszem.
Letöltés: R.E. Login v1.8.1
Képernyőképek


Telepítési útmutatók a readme.txt-ben találhatók. A config.php beállítása kicsit bonyolult lehet, de akinek nagyon nem megy, az ne csüggedjen. A 2.0 verzióban egyszerűsödnek a telepítés lépései.

Mit is tud ez a login?
Az első regisztráló lesz az admin. Az admin belépés után láthatja az adminisztrációs oldalt is, és beállíthatja a regisztrációt meghívásosra, vagy akár tilthatja is. Ugyanígy a belépés is tiltható. Illetve egy-egy felhasználó is külön tiltható név szerint. Az admin kioszthatja a meghívókat a felhasználóknak.
Kinevezhet adminnak valakit, vagy törölheti a felhasználókat. A felhasználók tudnak egymásnak privát üzenetet küldeni. Illetve az admin tud küldeni úgynevezett híreket. Ami annyit jelent, hogy egy normál privát üzenetet kell írnia, kijelölve, hogy minden felhasználó kapja meg. A hírt csak admin törölheti, míg az a saját üzeneteit bárki. A két funkció el is van különítve egymástól, bár ugyanaz a motor hajtja mindkettőt.

Figyelem:
Ez a login rendszer csak egy javított kiadása az 1.8 -as verziónak. Bár sok hasznos és közkedvelt funkciót tartalmaz, egy amatőrebb énem műve volt, így a forráskód a javítások ellenére is utalhat erre. Természetesen a 2.0 verzió már nem csak egy foltozott login lesz, hanem egy teljesen elölről megírt, PHP 5-re és MySQL 5 -re épülő rendszer.

Kategóriák: 
Megosztás/Mentés

Hozzászólások

Attila képe

Kedves Rím Elek!

Azt szeretném megkérdezni, hogy miért nem küldi ki a regisztrációmkor az aktivációs levelet 2 nap után sem ez a harmadik napja és semmi, szeretném véleményét kérni...!

Üdvözletek, Attila!

Rimelek képe

Kedves Attila!

Több oka is lehet. Például adott tárhelyen nem tudsz leveleket küldeni. Vagy korlátozással lehet csak. Például jelszavas hitelesítéssel. SMTP-n keresztül. Vagy a levelek spam mappába kerülnek. Aminek megint több oka lehet. Például ha az email cím amit feladónak állítasz, nem a saját domained alatt van. Olykor az ilyen spamnek ítélt emailek már meg sem érkeznek, ha olyan erős szűrés van beállítva. És a spam mappáig sem jutnak el.
Saját gépen valószínű nem működik a levélküldés.

Attila képe

Most még 1 ilyen típusú login rendszerrel próbáltam szintén sikertelenül :S

Köszönöm válaszát!

Rimelek képe

Ez a login elég régi már. Még akkor írtam az első verzióját, amikor magam sem tudtam, hogy képes vagyok-e loginrendszert írni. Onnantól kezdve azt foltozgattam csak. És ez az 1.8.1 annyiban más, hogy a durva hibák javítva lettek, amikért másoknak szólni szoktam. De még így sem egy csoda :)
Az emailt egyszerűen mail() függvénnyel küldi. Lehet, hogy amiket te használtál, nem ezt tették. Nem ismerem a tárhelyszolgáltatót. Még nem használtam. Annak idején sokat küzdöttem azzal, hogy ingyenes tárhelyeken is menjen a login. És az akkori tárhelyek megizzasztottak. Ennek köszönhető az ügyetlensége is a loginnak. Bármilyen kecsegtetőek is a funkciói. Javaslom, ha teheted, próbáld ki a 2.0 -s verziót. http://bit.ly/bh0qFs
Abban többféleképpen lehet emailt küldeni. De lehet hogy épp más miatt nem működne. Sajnos nem tudok más tippet adni, hogy mi lehet az oka a hibának.

E-mail címed alapján ( amit más nem lát ) fiatalabb vagy nálam, így bátorkodom a tegező formát alkalmazni. És te is tedd ezt nyugodtan. :) Nem vagyok még vén. Csak 24.

Attila képe

Köszönöm.

Most új szolgáltatónál csináltam tárhelyet feltettem egy uj regisztrációs rendszert. Adatbázis msql kapcsolat, minden tuti belépek az oldalra fullra hibák session hibákat ír az ATW tárhelyen, a byethostnál pediglen tökéletes volt csak nem kaptam meg a regisztráció megerösítő linket

Rimelek képe

ATW-nél ez gyakori hiba. Mikor ezt nekik megemlítettem emailben, azt mondták, akkor se lenne jó, ha ezt ( a szerintem hibát ) javítanák. Ők tudják, de azért van egy Gy.I.K oldaluk, ahol erre a hibára leírják a megoldást.
http://atw.hu/gyik#gyik5
Azért tűnik üresnek a leírás, mert a fájlfeltöltéshez tartozó leírás tartozik ehhez a problémához is. Ami közvetlen utána van. Tehát egy tmp nevű mappát kell létrehoznod. atw-n egyébként volt tesztelve a loginrendszer. Többek közt atw miatt kellett szenvednem a használhatósággal.

Attila képe

Köszönöm!

Hálás vagyok a gyors és segítő válaszáért!

További szép estét!

Oszvald Árpád képe

Szia kis segítséget szeretnék kérni uw tárhelyem van letöltöttem a R.E. Login v1.8.1 t és nem működik valamit a config.php ban rontok el de nem jövök rá hogy mit. please help!! csinálj légy szíves egy txt vagy valamit uw re hogy kell beállítani hogy fusson...

Rimelek képe

Szia. uw-nél csak annyit kell tudni, hogy az $aldomain változóban meg kell adni a ".uw" előtti nevet. A többi ugyanaz, mint máshol. A megjegyzésekben a config.php-ben illetve readme.txt -ben találsz segítséget. Megnézheted még a fórumot is ( http://bit.ly/fOtpPx ) ahol viszont sok oldal van. Így nehéz rákeresni az uw beállításokra. Próbálkozz, és ha nem sikerül beállítani, elküldheted a config.php-det jelszó nélkül e-mailben. És majd megnézem, hogy jó-e.

Oszvald Árpád képe

Szia nagyon kedves vagy hogy segítettél. Köszönöm!

Rimelek képe

PHPMastR-nek:
Adatok elérése
Itt session-ben van a név $_SESSION['usr'] az id meg a $login->userid -ben. Még a jog a $login->jog -ban. A többit meg le kell kérdezni sql-ből. De ezt a verziót nagyon nem javaslom már. Valószínű lassan egyre több szerveren nem fog jól futni. A 2.0.1-et használja, aki teheti!

PHPMastR képe

oké, köszönöm!

Az E-mail megerősítést hogy tudom belőle kikapcsolni/kiszedni?

Rimelek képe

Ilyen lehetőség nincs benne. Valahol egyszer leírtam, hogy lehet a forrásban turkálva kioperálni az email aktivációt, de már nem tudom hova. Elvileg, ha a moduls/reg.php -ben kicseréled ezt a kódot:

if(!isset($_POST['mail'])){
         $reg2_sql = "
         insert into re_data(mail,uj_mail,public_mail)
         values('$mail','$mail', '$public_mail')
         "
;
}else{
   $reg2_sql = "
       insert into re_data(uj_mail,public_mail)
       values('$mail', '$public_mail')
    "
;
}

erre

$reg2_sql = "
    insert into re_data(mail,uj_mail,public_mail)
    values('$mail','$mail', '$public_mail')
"
;

akkor beírja az emailt oda is, ahova az aktiváló tenné. De ettől még kapnál emailt. hogy ne kapj, ahhoz ki kell törölni a következő kódrészletet kicsit alább:

 if($this->reg_block != "2"){
   $this->mail_aktiv_kuld($mail,$id);
}

Majd még lejjebb ezt:

    if($re_regi->reg_block == "2"){
        $aktival = "Most már beléphetsz<br /><br />";
    }else{
        $aktival = "Az aktivációs linket elküldtük a megadott mailcímedre!<br />
    Amennyiben nem aktiválod a címed 24 órán belül,<br />
    töröljük a regisztrációdat!<br /><br />"
;
    }

átírni erre:
 $aktival = "Most már beléphetsz<br /><br />";
De lehet, valamit kihagytam. És még egyszer hangsúlyoznám, hogy ez a verzió régi. De nagyobb baj, hogy valószínűleg hibás is. De gondolom, már itt vannak a usereid. Ha még nem, akkor jobban ajánlom az új verziót.

Hegyi Péter képe

Üdv !
Kérlek segitsetek nekem !

A REchaptcha "vagy mi" a regisztrációs oldalon nem működik vagyis nem jön be a képe !!és nem enged regelni !

Rimelek képe

Üdv. Ebben biztos nem lehet gondod a captcha-val, mert nincs benne. A 2.0 verzióba lett beépítve. És annak az oldalán megtalálhatod a megoldást a problémádra.
http://rimelek.hu/meghivos-loginrendszer-r-e-login-v2-0

Ács Balázs képe

Üdvözlöm!
Én ezt a hibaüzenetet kapom fizetős tárhelyen telepítés után minden oldal tetején. Mi lehet a probléma?
Deprecated: Function eregi() is deprecated in /chroot/home/moviebay/moviebay.hu/html/test/login/login_class.php on line 394

Rimelek képe

Kedves Ács Balázs!

Ez a login verzió már sajnos túl régi. Akkoriban még nem volt gond az eregi függvénnyel, amit abban használtam. Ma már viszont elavultnak számít. Javaslom az újabb verzió használatát inkább: http://rimelek.hu/meghivos-loginrendszer-r-e-login-v2-0

De addig is a login_class.php -be beírva a következő sort a fájl elejére a <?php után, eltűnik a hiba:
error_reporting(0);

pisti87 képe

szia ákos érdeklődni szeretnék relogin 203-as verzioba hogy tehetek bele nyelvi fájlokat és admin menúből szerkeszthető témát ami a relogin2/skin. mappában lenne ott tartalmazná a kinézeteket. illetve lenne mégegy a regit és a logint egy divbe rakva ul tagokba ágyazva miként includolható hogy ne dobjon másik hejre hanem ul elemen belul jelenjen meg. köszi előre is

Rimelek képe

Szia. A 2.03-as rendszert itt találod:
http://rimelek.hu/meghivos-loginrendszer-r-e-login-v2-0

Alepesetben a login csak egy program a beléptetéshez és a felhasználók kezeléséhez. Hogy milyen css-t és hogyan raksz a weboldalba, amiben a logint felhasználod, teljesen tőled függ. Ha pedig a mellékelt designt használod, ami egy tesztelhető weboldalt hoz létre (így tölthető le a login. Maga a rendszer a relogin2 mappa) akkor is ugyanez a helyzet.

Ugyanez igaz a nyelvi fájlokra is. Végig kell pásztázni, hol van benne szöveg. És arra kell alkalmaznod a saját nyelvkezelésedet.

A logint és regisztrációt elvileg oda includeolod, ahova tetszik. Ha megnézed a fent linkelt oldalt, ott van egy lista az includeolható fájlokról. De már rég nem foglalkoztam a logionnal. Nem tudom megmondani, hogy van-e benne olyan megoldás, ami miatt nem tudod egy oldalon a belépést és logint használni.

pisti87 képe

nos ami. a logint meg a regit illeti ezekre gondoltam

<?php if(!class_exists('System'))
{
        exit('Ez a fajl nem erheto el kozvetlenul. Reszletek a readme.txt-ben.');
}

/**
 * @ignore
 */

require_once System::getIncLoginDir().'includes/register.php'; ?>
<div align="center">
        <?php print $msg; ?>
</div>
<div align="center">
<?php if (System::$logged) { ?>
        Regisztrációhoz előbb ki kell jelentkezned.
<?php } else if (!$REG_BLOCKED and (!$INVITATION_MODE or $validinvite)) { ?>

hogy ezeket is berakhatom az ul tagba vagy ez elhanyagolható és include_once fügvényel be lehet illeszteni a regit? a nyelvnél pl {$login} tagal hejettesítem a belépés részt és a http_local részel meg a telo nyelvét ismertetem ezeket az adatokat miként lehet megvalósítani? a nyelvi részt még nem sikerűlt nagyon megértenem de az alap készűl. ha más nem akkor marad ez a 1.0.8- as verza mert ezt könyebben modosithatom amugy az ininet.hu oldalon minden gond nélkul fut a 2.0.3 nagyon jo csak kissé nehézkes
remélem lesz pár kiegészítő mindkét rendszerhez

Rimelek képe

A relogin2 mappából ne másolj ki programkódot, csak ha pontosan tudod, hogy az szükséges és mi lesz az eredménye!

include-olni bárhova lehet, ahogy azt korábban is írtam.

A nyelvkezelésről írtam cikket: http://rimelek.hu/rugalmas-nyelvkezeles

De ha ez még magas, akkor kutakodj a témában a lehetőségek után. Sajnos nincs kapacitásom részletesen ide leírni a módszereket. Így az ilyen általános témákkal kapcsolatban javaslok egy általánosabb fórumot.

Az 1.8 -as verzióhoz én tuti nem nyúlok már. A 2.03 -as megoldásai is elavultak már újabban. Ha lesz új login, akkor 3-as verziószámmal valószínűleg ismét egy teljes újraírással. És esetleg felhasználóáttöltés lehetőségével az új verzióba. De ezt sem tudom megígérni, hogy megvalósul.

Ha még a 2.0.3 -assal kapcsolatban kérdésed lesz, kérlek, annak az oldalára írj. Köszönöm!

pisti87 képe

okés odaírok

Új hozzászólás