Tesztkörnyezet kialakítása webfejlesztéshez

Kiknek szól ez a könyv?

Azoknak,

  • akik úgy érzik, volna mit javítani a módszereiken, hogy komfortosabban, átláthatóbban tudják fejleszteni webes alkalmazásaikat.
  • Akik otthon vagy munkahelyükön, nem az éles környezetben szeretnék fejleszteni weboldalaikat, de nem tudják, hogy fogjanak hozzá.
  • Akik egy kis lökést szeretnének a tárhelyszolgáltatóktól való függetlenedéshez.
  • És azoknak, akiket mindig is érdekelt, hogy a webszerver kialakítása egyéni igények szerint a programozók és rendszergazdák "félisteneinek" kiváltsága-e, vagy halandó ember is képes rá.

Hangsúlyoznám, hogy az itt leírtak nem a biztonságos, éles környezet kialakítására összpontosítanak. Sokkal inkább útmutatást próbálnak nyújtani az induláshoz. Melynek végén az olvasó képes lesz egy saját tesztkörnyezetet kialakítani egyedi igényeinek megfelelően, valamint megtudhatja, milyen módszerekkel küzdje le önmaga a felmerülő akadályokat.

Egy nagyobb témát szeretnék kidolgozni, így a könyv lapjait fokozatosan publikálom. Adott esetben sorrendjükön változtatok. Arra természetesen ügyelek, hogy egy-egy egység önmagában is egy kerek egészt alkosson.

2020. június 7.

Elavulásuk miatt tárhelykapacitás hiányában a letölthető virtuális gépek törölve lettek.
Javasolt alternatív megoldások:

Kategóriák: 
Megosztás/Mentés

Hozzászólások

Anonymous képe

Kedves Ákos!
Először is gratulálok ehhez a remek leíráshoz, magyar nyelven ennél jobbat nem találtam a neten. A blogod segítségével kezdtem bele a virtuális webszerver kialakításának. Ennek kapcsán van egy kérdésem. Jelenleg a Debian 8.5 tölthető le és ennek a szoftver választása telepítő menüjéből hiányoznak a fájlkiszolgáló, levelező kiszolgáló és talán a DNS kiszolgáló menüpontok. Szerinted ez a későbbiek során okoz valami bonyodalmat, vagy ezek már benne vannak az általános rendszer utilities között. Sajnos a Debiant nem ismerem és elérhető doksik is csak idegen nyelven vannak.

Segítséged előre is köszönöm

Pista

Rimelek képe

Kedves Pista! Debian 8-at még így nem telepítettem, de ha hiányoznak a telepítő menüjéből a felsorolt elemek, biztosan fel lehet tenni utólag.